середа, 27 червня 2007 р.

виставка

Окупація “Зеленим”

Мандрівний мистецький проект Veselka відкрив наступну свою частину – “Зелене” у Музеї етнографії та художнього промислу, що у Львові!
Організатори до останнього моменту не знають, як у підсумку виглядатиме експозиція. Це своєрідна провокація... Деякі картини можна подивитися тут.
“Зелений колір має позитивний заряд, сприятливо впливає на нервову систему, – вважає автор концепції проекту Veselka Ірина Сорокіна. – Він знижує очний і кров’яний тиск (розширює судини), покращує слух, створює відчуття комфорту. Зелений колір пов’язаний з уявленням про горизонталі та з відчуттям пасивності, нейтралізує дію шумів, робить людину терплячою. Темно-зелена підлога (скажімо, в спортзалах) створює відчуття рівноваги та впевненості. Психологи рекомендують фарбувати в яскраво-зелений (золотисто-зелений) приміщення для ділових зустрічей. Проте зайва насиченість навколишнього фону світло-зеленим, салатовим кольором спричиняє тугу та втому. Людина, що носить зелені окуляри, як правило, відчуває себе більш урівноваженою та спокійною”.

Немає коментарів: